Rendezvénykereső

Esemény neve: Város: Helyszín:

Facebook

Carmen

Dátum: 2014. július 04.
Helyszín: Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Georges Bizet: CARMEN - opera bemutató

A Szabadtér Színház idei bemutatója Bizet legnépszerűbb műve, a Carmen. A világ zenei színpadainak leggyakrabban játszott darabja új rendezésben kerül bemutatásra a Margitszigeten a legjobb hazai énekesek közreműködésével. A címszerepet a fesztivál meghívására napjaink egyik „legkapósabb” Carmenje, Rinat Shaham alakítja.

Az izraeli származású sztárénekes a legrangosabb operaházakban énekli a szerepet: a Honkongi Opera, a szentpétervári Mikhailovsky Színház, a hamburgi Staatsoper, a Sao Paolo-i Teatro Municipal, a Moszkvai Bolsoj, a Sydney-i Opera és a Bécsi Staatsoper után először mutatkozik be a magyarországi közönségnek.

A dohánygyári munkáslány, a Sevillát megszálló spanyol hadsereg katonája és a nép körében közkedvelt bikaviadalok ünnepelt hőse, a torreádor szerelmi háromszögéről szóló tragikus történetet Bizet érzelem gazdag, lüktetően dallamos zenéje teszi felejthetetlenné.

Egy odadobott virág nyomán fellobbanó vad szenvedélyek, féltékenység, hatalmi játszmák, női praktikák, végzet és halálos szerelem keveredik a karneváli hangulatú, egyszerre forró és zűrzavaros történetben. A Carmen legszebb áriáit, a Habanérát, a Virágáriát, a Torreádor-dalt azok is ismerik, akik színpadon még nem látták az operát. 

A címszerepben: Rinat Shaham 

Bemutató előadás a Szabad Tér Színház és a Magyar Állami Operaház együttműködésével.

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad az ország egyetlen épített, állandó szabadtéri kőszínháza, amely 2013-ban ünneplelte fennállásának 75 éves jubileumát.

A páratlan adottságokkal rendelkező színpadon kezdetek óta operák, klasszikus balettek, nagyoperettek és koncertek, valamint az utóbbi évtizedekben musicalek, rockoperák és látványos show-k kerülnek bemutatásra. A hazai neves művészek, énekesek és zenészek mellett minden évben számos világhírű együttes és előadóművész is fellép itt.

Jegyárak:
3900Ft, 4900Ft, 5900Ft, 6900Ft, 7900Ft, 9900Ft

Carmen