Rendezvénykereső

Esemény neve: Város: Helyszín:

Facebook

Snétberger Ferenc - For My People - nyitókoncert

Dátum: 2014. június 13.
Helyszín: Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Snétberger Ferenc: For My People - nyitókoncert - Budapesti Nyári Fesztivál - Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Snétberger Ferenc első gitárra és zenekarra komponált művének "In memory of my people" volt a címe. A ma főleg Berlinben élő művész saját magyar hazájának kulturális gyökereivel foglalkozik ebben a művében. Snétberger Ferenc mindenek előtt arról híres, hogy képes különböző hatások befogadására, különböző kultúrák egybeolvasztására és azokból egyéni stílus kialakítására gitárján játszva. Ebből a szempontból véve egy concerto megkomponálása gitárra és zenekarra egy a zenei fejlődésébe logikusan illeszkedő lépés. A zenekar klasszikus témája mellett elég tér marad a szólistának az improvizációra.
A "For My People"  magával ragad sokszínűségével, és egyidejűleg világos dramaturgiájával. A középpontban a Concerto gitárra és zenekarra áll. A témát már a gitárra és trombitára írt duettekben is előkészíti. A mű lezárását és rezonanciáját két szóló-gitárra komponált klasszikus darab alkotja.

Snétberger Ferenc szólistaként lép színre a koncert első felében a Keller András vezette Concerto Budapest zenekarral. A két zenészt sokéves zenei barátság fűzi egymáshoz. Az est második részében bemutatkozik a Snétberger Zenei Tehetség Központ növendékeinek új generációja.

A neves gitárművész olyan zenészekkel lép színpadra, akik hozzá hasonlóan otthon vannak a különböző zenei műfajokban, melyek alapját a klasszikus zene és a jazz jelenti. A modern és a hagyományos stílusok tisztelete a zongorista Oláh Tzumo Árpád„Barcza” Horváth József bőgős valamint Toni Snétbergerdobos zenei világában is érvényesül.

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lesz látható a Budapesti Nyári Fesztivál 2014-es nyitókoncertje!

Jegyárak:
3500Ft, 3900Ft, 4900Ft, 5900Ft, 6900Ft, 8900Ft

Snétberger Ferenc - For My People - nyitókoncert