Rendezvénykereső

Esemény neve: Város: Helyszín:

Facebook

Vörös Rébék musical - Novomatic Aréna

Dátum: 2018. november 02.
Helyszín: Novomatic Aréna - Sopron

VÖRÖS RÉBÉK MUSICAL - SOPRON NOVOMATIC ARÉNA

Arany János a Vörös Rébék című balladát 1877-ben a Margitszigeten írta egy népmondai töredék alapján. A cím a vörös hajú Rebekára utal, aki misztikus erővel bír, egyszer varjúként, másszor öregasszonyként jelenik meg a műben. Előbb összeboronál egy ifjú párt, Danit és Terkát, majd a feleséget arra bíztatja, hogy csalja meg férjét. A nő terhes lesz, a férj kidobja a házából. A férjet azzal vádolják, hogy megölte Rébéket, így menekülnie kell. A bujdosás közben végez még egy emberrel is, ezért kettős gyilkosságért felakasztják.

A musical ballada, szerkezetében is Arany nagyszerű versét veszi alapul, s bár nem akarja a titokzatosságát, töredezettségét – mint műfaji alapvetést – megtagadni, mégis szolgál egyfajta történeti magyarázattal, s olyan kérdéseket vet fel, amelyekre talán minden nap keressük a választ…

Arany János legendás balladája előtt tisztelegnek a Vörös Rébék musicalben. A jól ismert történet zenés verziója befogadható formában, látványos díszletekkel és jól ismett színészekkel elevenedik meg az ország egyik legnagyobb színpadán. 

A Vörös Rébék korábban már látható volt Kecskés Tímea, Pásztor Ádám és Mezey Kitti főszereplésével. A Derzsi György zenéjével készült Vörös Rébék musical 2018. november 2-én Sopronban a Novomatic Arénában mutatkozik be.

Szereposztás:
Rébék: Kecskés Tímea
Pörge Dani: Pásztor Ádám
Pap: Turek Miklós
Kasznár:Homonnay Zsolt
Tera: Bucsi Annamária

A rendező: Pesty Nagy Katalin, a szereplők Fekete Mónika jelmezeibe bújnak, koreográfus Sándor Dávid. Vetítésanimáció és vágás : Papp Pala László

Jegyárak / Szektorárak:

3 500 Ft B, C, D, F, G, H, J szektorok
4 500 Ft B, C, D, F, G, H, J szektorok
5 500 Ft B, D, F, H, J szektorok
6 500 Ft B, D, E, F, H, J szektorok
7 500 Ft J szektor 
8 500 Ft J szektor 
9 500 Ft J szektorok
15 000 Ft VIP PÁHOLY (emelet)
Vörös Rébék musical - Novomatic Aréna