Család > Athén és Spárta kiállítás Budapesten

Athén és Spárta kiállítás Budapesten

Athén és Spárta kiállítás Budapesten

Helyszín: Etele Pláza
Dátum: 2023-tól

JEGYVÁSÁRLÁS

ANCIENT GREECE - Athén és Spárta kiállítás

Ancient Greece - Athén és Spárta kiállítás nyílik Budapesten 2023 októberében. Az Etele Plázában megnyíló kiállítás az ókori Görögország két meghatározó nagyhatalmán keresztül mutatja be az ókori görög világot, amit a harcok, rabszolgák, királyok és istenek világának is nevezhetünk. A görög műalkotások és irodalom, valamint a görög istenek és mondák világa még ma is izgalmas a mai kor embereinek is. A harcos spártaiak és a társadalmi egyensúlyt és rendet kereső athéniak törvényei, szabályai, ötletei még a mai vezetők számára is hasznosak és tanúságosak. A kiállításon az ősi görög világba tekinthetünk be.

Testközelbe kerül Atlasz, Herkules, Amazonas, Akhilleusz, Leonidász, Minotaurusz, Nagy Sándor, Zeusz és Athéné istennő lenyűgöző szobrokon keresztül és olyan hatalmas építményekkel is találkozhatunk, mint a trójai faló vagy akár egy hadihajó, amellyel Athén meghódította az egész Földközi-tengert! Az ókori Görögország kulturális, történelmi, filozófiai és harci örökségéhez kapcsolódó régészeti leletek, műalkotások, tárgyak és kiállítások kiterjedt gyűjteménye is megcsodálható lesz.

Megérkezett Görögország valaha volt legnagyobb produkciója, és 2023. október 20-án megkezdi európai turnéját Budapesten! Egy hihetetlen utazás az ókorba ahol testközelből csodálhatjuk meg a görög történelem és mitológia nagyszerűségét. Spárta, Athén, Macedónia, Trója, csatahajó, filozófusok, művészet, építészet, találmányok és minden ami fontos volt ebben az időszakban..

A görög hősök olyan legendákkal övezettek, amelyek az emberi kitartás, bátorság és hűség példaképei lettek. Az Akhilleusz, Odüsszeusz és Héraklész által elvégzett hőstettek máig ható inspirációt jelentenek mindannyiunk számára, mint ahogyan tették ezt a 300 c. film alkotóira is, ahol a méltán híres spártai harcosok és Leonidasz nagyságára építve készítettek el egy azóta is mindenki számára ikonként emlegetett filmet, amely azonnal megdöntötte az akkori mozi rekord nézőszámait. A kiállítás megmutatja, hogyan formálták ezek a hősök és legendák az ókori görög társadalom értékrendjét és identitását.

 

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

JEGYVÁSÁRLÁS

A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket használunk.

Top