Színház > Londoni Globe Színház - Hamlet

Londoni Globe Színház - Hamlet

Londoni Globe Színház - Hamlet

Helyszín: Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Dátum: 2014. június 21.

JEGYVÁSÁRLÁS

William Shakespeare: HAMLET


A halogatott bosszú drámája, eredeti előadásban - A londoni Shakespeare’s Globe Theatre előadása 2014. június 21-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon angol nyelven, magyar nyelvű felirattal.

Shakespeare születésének 450. évfordulóján világszerte különleges eseményekkel emlékeznek meg a színháztörténet és a drámairodalom legnagyobb hatású alkotójáról. A londoni Globe Színház ez alkalomból nemzetközi turnéra indul: a Globe to Globe Hamlet vállalkozás célja, hogy két év alatt a világ összes országába eljuttassa a Hamletet, melyet 2014 áprilisában mutatnak be Shakespeare egykori színházában, az eredeti állapotában rekonstruált és 1990 óta újra üzemelő Globe Színházban, a társulat művészeti vezetője, Dominic Dromgoole rendezésében.

A vadonatúj produkció Shakespeare klasszikus tragédiájának akasztófa humorát hangsúlyozza, középpontba állítva nyelvezetének páratlan gazdagságát és leleményességét. A színészek egy csaknem üres színpadon adják elő a jól ismert történetet, ugyanúgy a szó erejével teremtve meg a cselekmény közegét, ahogy Shakespeare idejében is.

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon első alkalommal vendégeskedő társulat előadását különleges technikai kivetítés teszi teljessé, amely ebben a formában csak Magyarországon lesz látható.

A Hamlet Shakespeare egyik leggyakrabban játszott és legismertebb drámája. A politikai intrikát, a filozófiai elmélkedést, a szexuális megszállottságot, a tragikus mélységet és vad humort ötvöző mű „határtalan költészet”, Shakespeare zsenialitásának legteljesebb kifejezése.

Az előadás hossza: 2 óra 40 perc

Jegyárak:
3 500 Ft, 3 900 Ft, 4 500 Ft, 4 900 Ft, 5 900 Ft, 7 900 Ft

JEGYVÁSÁRLÁS

A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket használunk.

Top